17.08.2019 12:36

Aduriz naast Messi dankzij fenomenale omhaal

Aritz Aduriz besliste vrijdagavond het duel tussen Athletic Bilbao en FC Barcelona op spectaculaire wijze. De 38-jarige spits kwam als invaller binnen de lijnen en maakte met zijn eerste balcontact het winnende doelpunt vlak voor tijd. Daarmee zet hij een reeks voort die ver terug gaat.

Met zijn fabuleuze halve omhaal in de openingswedstrijd van de Primera División zette Aduriz zich voor het vijftiende seizoen op rij op het scorebord. De 38-jarige Bask maakte in 2006 zijn eerste doelpunt voor Athletic Bilbao en kwam na uitstapjes bij RCD Mallorca en Valencia CF in 2012 weer terug bij zijn grote liefde. Het seizoen 2015/2016 was met twintig treffers zijn meest doelpuntrijke.

Er is maar één speler die kan tippen aan de reeks van Aduriz. De eveneens zeer trouwe Lionel Messi maakte in 2005 zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona in de competitie. De Argentijn moest vrijdagavond vanaf de zijlijn toekijken hoe Aduriz op gelijke hoogte kwam met zijn record, al kan Messi bij zijn rentree wel voor zijn zestiende doelpuntrijke seizoen op rij gaan.

Debuut van Frenkie de Jong
Alle ogen waren gericht op de debutanten Frenkie de Jong en Antoine Griezmann, de twee grote aankopen van Barça. De Nederlander kwam er niet aan te pas, mede dankzij de strakke mandekking van Raúl García. De Jong had weliswaar een succesvolle passpercentage van 93,5 procent, maar kon met maar met 66 passes geen stempel drukken. Het was vervolgens Aduriz die de grote show stal en Athletic Bilbao na elf wedstrijden weer een overwinning schonk op FC Barcelona.

Valse start voor Barça
De regerend landskampioen kende zo een valse start van het seizoen. Het was voor de Catalanen voor het eerst sinds 2008 dat het zonder drie punten bleef bij de openingsronde van de competitie. Destijds debuteerde Pep Guardiola met een 1-0 nederlaag bij CD Numancia. Met de treble kwam het dat seizoen nog wel goed voor FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner