28.08.2019 07:30

Ünüvar eerste doelpuntenmaker in Estadi Johan Cruyff

Het Estadi Johan Cruijff, het nieuwe stadion op het trainingscomplex van de FC Barcelona, werd dinsdagavond feestelijk geopend. Dat gebeurde met het duel tussen de hoogste jeugdteams van FC Barcelona en Ajax, de twee clubs waar Johan Cruijff zijn grootste successen beleefde.

De Amsterdammers maakten het eerste doelpunt in het stadion waar FC Barcelona Femení, de vrouwenploeg met onder meer Lieke Martens en Stefanie van der Gragt, en jeugdteams de Catalaanse club hun competitiewedstrijden gaan afwerken. De 0-1 van Ajax werd na 37 minuten gemaakt door Naci Ünüvar, die met een hard schot doelman Ramon Vila verschalkte. De vleugelaanvaller, die ook als nummer tien uit de voeten kan, was met grote afstand de jongste speler op het veld, want in juni werd hij pas zestien geworden. Het supertalent bepaalde ook vlak voor tijd de eindstand met een geweldige stift: 2-0. 

Dat Ünüvar beide doelpunten maakte in Estadi Johan Cruijff was ondanks zijn jonge leeftijd misschien niet opmerkelijk, want binnen Ajax wordt hij gezien als het grootste talent. Afgelopen seizoen kreeg Ünüvar de Abdelhak Nouri-Trofee waarmee hij werd uitgeroepen tot Talent van de Toekomst als opvolger van onder meer Donny van de Beek, Davy Klaassen, Christian Eriksen en Matthijs de Ligt. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner