28.09.2019 12:10

Na vier jaar is de oude Cazorla helemaal terug

Lange tijd was Santi Cazorla van de radar verdwenen. Zijn slepende enkelblessure, die met een enorme sisser afliep, hield hem bijna twee jaar aan de kant. Dit seizoen laat Cazorla zijn oude niveau en klasse weer zien. Vrijdagavond won de Spanjaard met Villarreal CF eenvoudig van Real Betis (5-1). Cazorla had een belangrijk aandeel in de zege.

Met een benutte penalty en een assist kon de kleine middenvelder tevreden terugkijken op het duel. Na deze assist staat Cazorla op negen assists dit kalenderjaar. Dit doet denken aan zijn hoogtijdagen als profvoetballer. Maar één keer gaf hij meer assists in een kalenderjaar. Dat was in 2015, toen hij actief was voor Arsenal FC. In dat jaar gaf hij elf assists. Als Gunner gaf hij in 2014 ook een keer negen assists. Met nog elf competitiewedstrijden voor de boeg dit jaar - en Cazorla in deze vorm - lijkt hij zijn persoonlijk record te kunnen verbreken. 

Cazorla is bezig aan zijn derde periode als speler van Villarreal CF. Sinds zijn terugkeer begin vorig seizoen, heeft hij 53 wedstrijden gespeeld voor de Spaanse club. Hierin was hij 11 keer trefzeker en gaf hij 21 assists. Dat de 34-jarige middenvelder de smaak weer te pakken heeft, is niet onopgemerkt gebleven. Met zijn recente uitverkiezing voor de Spaanse nationale ploeg zat hij voor het eerst sinds 13 november 2015 weer bij La Selección. In de interland tegen Faroer Eilanden op 7 juni van dit jaar (1-4), mocht hij zijn opwachting weer maken voor de nationale ploeg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner