30.09.2019 11:15

Geen speler in La Liga creëerde meer dan Ødegaard

In de Eredivisie was Martin Ødegaard vooral bij Vitesse en in iets mindere mate bij sc Heerenveen een grote smaakmaker. Na zijn verhuurperiode in Nederland keerde hij terug naar Spanje om niet voor Real Madrid maar voor Real Sociedad te spelen.

Hoewel de Spanjaarden al langer bekend waren met Ødegaard, aangezien hij eerder namens De Koninklijke minuten maakte in de Primera División, is men onder de indruk van de twintigjarige Noor. De aanvallende middenvelder was ook zondagavond tegen Sevilla FC één van de betere spelers op het veld, al ging hij met Real Sociedad met 3-2 onderuit bij de ploeg van Luuk de Jong. 

Ødegaard bereidde wel één van de Baskische treffers voor, de tweede goal van Real Sociedad (treffer van Portu). Die ploeg presteert dit seizoen uitstekend in de Primera División want staat ondanks het verlies tegen Sevilla FC op een knappe vijfde plaats. Real Sociedad leunt vooral op creatieve oplossingen van Ødegaard, want geen speler in Spanje creëerde meer kansen dan de oud-speler van Vitesse en sc Heerenveen. 

Spelers in de Spaanse Primera División die de meeste kansen creëerden: 

  1. Ødegaard (Sociedad) – 23 kansen
    Kroos (Real Madrid) – 23 kansen
  2. Campaña (Levante) – 22 kansen 
  3. Cazorla (Villarreal) – 21 kansen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner