19.10.2019 16:36

Griezmann na stroef begin helemaal opgeleefd bij Barça

FC Barcelona heeft zaterdag een rustige middag beleefd en kan zodoende vol vertrouwen richting de Champions League-wedstrijd tegen Slavia Praag. SD Eibar werd eenvoudig aan de kant gezet door de Catalanen (0-3). Antoine Griezmann was met een doelpunt en assist medeverantwoordelijk voor de ruime overwinning. Met vier doelpunten en drie assists in acht duels is hij beter aan het seizoen begonnen dan de media doen voorspellen.

Griezmann zou nog niet helemaal geaard zijn bij Barcelona. Ondanks dat zijn spel soms te wensen overliet, wijzen de cijfers anders uit. Geen enkele speler in de Primera División was bij meer doelpunten betrokken dan de 28-jarige Fransman. Naast de Barça-speler zijn ook Karim Benzema (Real Madrid), Loren Morón (Real Betis), Gerard Moreno (Villareal CF) en Santi Cazorla (Villareal CF) bij zeven doelpunten betrokken geweest. Zaterdagmiddag was de eerste keer dat de grote drie voorin - Lionel Messi, Luis Suárez en Antoine Griezmann - allen tot scoren kwamen in een wedstrijd.

SD Eibar favoriete tegenstander
Barcelona is de club met de meeste overwinningen op Eibar in de Primera División (10). Daarnaast heeft geen enkel ander team meer doelpunten gemaakt dan Barcelona tegen de club uit Baskenland (36). Bij Messi en Suárez gaan de mondhoeken altijd omhoog staan als ze aan Eibar denken. De Argentijnse superster heeft zestien keer gescoord in tien ontmoetingen met de laagvlieger. Slechts eenmaal kwam hij niet tot scoren. Suárez was in zijn laatste zeven wedstrijden tegen Eibar bij dertien goals betrokken: 10 doelpunten en 3 assists. 

 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner