21.10.2019 07:00

VIDEO: De Jong door typische De Jong-goal van 0 af

Het heeft even geduurd, maar Luuk de Jong is eindelijk van de hatelijk nul af bij Sevilla FC. De aanvaller begon zondagavond op de bank, maar kopte een kleine vijf minuten voor tijd de enige treffer van het duel met  Levante UD tegen de touwen. 

Afgelopen zomer kwam De Jong over van PSV en bij de club uit Andalusië kreeg hij in de eerste maanden vrijwel in elke wedstrijd een basisplaats. Dat vertrouwen betaalde hij echter nooit terug, want de kopsterke spits bleek in de eerste acht wedstrijden in de Primera División de aanvaller die de meeste kansen had gekregen zonder het net te vinden. Hopelijk is de ban nu gebroken voor De Jong, die in het verleden eerder flopte in het buitenland bij Newcastle United en Borussia Mönchengladbach. 

Ook bij het Nederlands elftal brak hij ruim een week geleden de ban door als invaller te scoren. Dat gebeurde twee jaar na zijn laatste treffer in het Oranje-shirt, waardoor er vraagtekens werden gesteld bij het selecteren van zijn persoon. Wout Weghorst leek immers een meer logische keuze, maar bondscoach Ronald Koeman hield vast aan De Jong en werd daarin niet teleurgesteld. 

Bekijk hier de eerste treffer van De Jong in het kolkende Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner