30.10.2019 08:00

Fabelachtige Messi is Ronaldo voorbij met clubtreffers

Lionel Messi heeft Camp Nou weer een gigantische show voorgeschoteld. De aanvaller van FC Barcelona gaf twee assists en scoorde tweemaal in het duel met Real Valladolid (5-1). Messi heeft nu meer goals in clubverband gemaakt dan Ronaldo: 608 treffers om 606. 

Dat Messi nu voorgoed Ronaldo achter zich heeft gelaten, is uiteraard niet te zeggen. Mocht de Portugees het op zijn heupen krijgen, kunnen de rollen zomaar weer omgedraaid worden. Maar als je het aantal wedstrijden bekijkt die Messi en Ronaldo nodig hebben om tot hun doelpuntentotaal te komen, is de prestatie van de Argentijn toch net iets knapper. Messi heeft namelijk een gemiddelde van 0,87 treffers per duel, Ronaldo een gemiddelde van 0,75 goals. 

Doelpunten Messi en Ronaldo namens hun club:

  • Messi
    Goals: 608 doelpunten
    Duels: 695 wedstrijden
    Gemiddeld: 0,87 treffers per duel
     
  • Ronaldo
    Goals: 606 doelpunten
    Duels: 813 wedstrijden
    Gemiddeld: 0,75 treffers per duel

Clément Lenglet, Arturo Vidal en Luis Suárez scoorden ook namens FC Barcelona tijden Real Valladolid. De treffer van laatstgenoemde was bovendien een speciale. De Uruguayaanse spits heeft nu namelijk tegen elke Primera División-club gescoord waartegen hij in actie kwam. In totaal maakte de voormalig speler van onder meer FC Groningen en Ajax 137 doelpunten namens de Catalaanse club in de Spaanse competitie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner