02.11.2019 09:03

Transferban Chelsea FC verhelderd: 150 overtredingen

Traoré Chelsea FC
Traoré Chelsea FC

De FIFA kwam vrijdagmiddag met de details rond de transferban van Chelsea FC. Wat bekend was, is dat de ploeg uit Londen tot februari 2020 geen spelers mag aantrekken. Inmiddels is de FIFA met tekst en uitleg gekomen.

Chelsea overtrad de regels op het gebied van jeugdspelers. In de meeste gevallen kwam het probleem voort uit administratiefouten. In totaal hebben The Blues 150 overtredingen gemaakt, volgens de wereldvoetbalbond. Liefst 69 jeugdspelers waren daarbij betrokken. Chelsea beweert dat het om proefspelers ging, maar de FIFA heeft bewijzen dat de jeugdspelers niet enkel in vriendschappelijke duels in actie zijn gekomen.

De opvallendste zaak heeft betrekking op een onbekende jeugdspeler. Tussen 8 september 2013 en 13 februari 2016 speelde hij 75 officiële wedstrijden voor Chelsea, ondanks dat hij nooit geregistreerd is als contractspeler. Het bekendste voorbeeld is die van voormalig Ajax-speler Bertrand Traoré. In 2013 zou hij een contract getekend hebben, pas een jaar later is hij door Chelsea geregistreerd. Naast de transferban hebben de Londenaren ook al een boete van 530 duizend euro op de mat gekregen.

Ruimte voor eigen kweek
Er zijn ook positieve punten te bespeuren voor de ploeg van huidige Chelsea-trainer Frank Lampard. Zeven van de laatste acht officiële duels werden gewonnen door The Blues. Dit is voor elkaar gebokst met de op een na jongste selectie van de Premier League. Met een gemiddeld basiselftal van 24,5 jaar blijft alleen Southampton FC het team van Lampard voor (24,4). Callum Hudson-Odoi, Mason Mount en Fikayo Tomori zijn voorbeelden van een herboren Chelsea, dat omkijkt naar de eigen jeugd, met resultaat.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner