10.11.2019 07:03

Heldenrol Messi snoept Ronaldo La Liga-record af

Lionel Messi heeft het vege lijf van trainer Ernesto Valverde vrijdagavond gered. De bekritiseerde coach zag zijn sterspeler een hattrick maken, waardoor FC Barcelona met 4-1 wist te winnen van Celta de Vigo.

Met een strafschop schoot Messi zijn ploeg op voorsprong, waarna Lucas Olaza de stand gelijk trok uit een vrije trap. Daar haalde Messi inspiratie uit, want even later schoot de Argentijn zijn ploeg met twee rake vrije trappen naar een comfortabele voorsprong. Zo maakte hij zijn 54ste hattrick in in La Liga, net zo veel als voormalig recordhouder Cristiano Ronaldo.

Met de zege blijft FC Barcelona koploper van de Primera División, met een gelijk aantal punten met Real Madrid. Desondanks ligt Valverde onder een vergrootglas. Spaanse media repten zelfs over ontslag als Barça niet wist te winnen van Celta de Vigo, nadat er eerder in de week werd verloren van Levante UD (3-1) en doelpuntloos gelijk werd gespeeld tegen Slavia Praag. Door de heldenrol van Messi kwam het zover niet.

Tekst gaat door onder de video's

 

Busquets cruciaal
Het vierde en laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Sergio Busquets. De Spaanse middenvelder begon als wisselspeler aan het duel, maar maakte na 23 minuten al zijn opwachting door een blessure van Samuel Umtiti. Met de plaats op de bank voor Busquets speelde Valverde met vuur. In de zeven duels met Busquets vanaf de start is FC Barcelona ongeslagen, terwijl drie van de vijf wedstrijden zonder hem werden verloren. Door zijn vroege opwachting op het veld had hij genoeg tijd om zijn stempel te drukken en zijn ploeg te helpen op weg naar de zege.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner