18.11.2019 14:30

Ondanks 27-0 zege krijgt trainer toch zijn ontslag

Een opvallend verhaal in Italië. Daar won het hoogste jeugdelftal van het onbekende Invictasauro met gigantische cijfers. De trainer van de winnende ploeg kreeg vlak na de wedstrijd echter vervelend nieuws te horen.

"We waren verrast en vol spijt toen we hoorden dat ons jeugdelftal met 27-0 had gewonnen", liet de voorzitter van Invictasauro weten. Dat had te maken met tegenstander Marina Calcio. Die ploeg kampte vanwege blessures met behoorlijk wat personele problemen. De monsterzege werd als eerkrenkend ervaren, maar dus niet vanuit het kamp van Marina Calcio. De trainer van die ploeg mocht blijven zitten. 

Dat de trainer van Invictasauro geen boodschap had aan alle problemen bij de tegenstander en er toch alles eraan deed om een grote uitslag neer te zetten, schoot in het verkeerde keelgat bij het bestuur. "Dit hoort niet bij de waardes van een jeugdelftal, zo'n grote overwinning boeken is onethisch. Als voorzitter bied ik mijn excuses en heb ik samen met het bestuur unaniem besloten om trainer Riccini te ontslaan", liet de bestuursvoorzitter weten als reden van het ontslag van de oefenmeester. 

De trainer in kwestie voelt zich gekrenkt en liet het daar niet bij zitten. "Junioren zijn oud genoeg om deze dingen te begrijpen. 27 keer scoren is niet respectloos. Dat was het wel geweest als we 80 minuten hadden ingehouden en de tegenstander expres hadden laten terugkomen", verklaarde Riccini in gesprek met GrossetoSport.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner