24.11.2019 10:36

Oud-NAC'er met hoofdrol bij Libertadores-zege

Flamengo RJ legde zaterdagavond beslag op de Copa Libertadores na een krankzinnige slotfase tegen River Plate: 2-1. Spits Gabriel Barbosa werd met twee goals in de slotminuten de man van de wedstrijd, maar een stillere heldenrol werd gepakt door een voormalig speler van NAC.

Pablo Marí speelde in het seizoen 2017/2018 voor de club uit Breda, maar kon niet voorkomen dat de ploeg degradeerde uit de Eredivisie. Met 31 wedstrijden was hij wel een vaste waarde bij Stijn Vreven. Na de degradatie vertrok Marí naar Deportivo La Coruña. Bij de Spanjaarden was hij basisklant, maar ook met die club degradeerde hij. Opnieuw maakte Marí individueel wel indruk en kon hij een transfer maken, wat hem bij Flamengo bracht.

De Brazilianen hadden deze zomer de groepsfase van de equivalent van de Champions League al achter de rug, maar Marí werd vanaf de achtste finales feilloos ingepast binnen de ploeg. Hij speelde de zes wedstrijden die de Copa Libertadores nog resteerden in de basis, inclusief de finale in het Monumental in Peru.

De verdediger zette in die duels een ijzersterke statistiek neer. Geen enkele tegenstander wist Marí te passeren met een dribbel. In de één-op-één kwam de Spanjaard telkens als winnaar uit de strijd. De defensieve zekerheid betekende de opmaat naar de tweede Copa Libertadores-zege uit de clubgeschiedenis. De laatste Zuid-Amerikaanse prijs dateerde alweer uit 1981.

De finale van de Copa Libertadores in acht beelden:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner