09.12.2019 10:30

Historische domper voor meervoudig kampioen Brazilië

In het jaar 2013 won Cruzeiro nog de landstitel in Brazilië. Een jaar later prolongeerde de roemruchte club uit Belo Horizonte het kampioenschap in de Série A. Inmiddels is de club in een diep dal beland.

Vijf jaar na het landskampioenschap is degradatie namelijk een feit voor Cruzeiro. Nooit eerder in de 98-jarige clubgeschiedenis overkwam A Raposa dat en dus was de onrust binnen de club begrijpelijk. Helaas ging het echter té ver in de laatste wedstrijd van de competitie. Op eigen veld verloor Cruzeiro met 0-2 van Palmeiras (Ajax-huurling Luis Orejuela deed vijftig minuten mee namens de thuisploeg) en door dat resultaat was degradatie een feit. Vlak voor tijd werd het duel zelfs gestaakt vanwege rellen en stoeltjes die werden gegooid door supporters. 

In het verleden droegen meerdere bekende spelers het blauwe shirt van Cruzeiro. Zo kwam Ronaldo in de jaren negentig in actie voor die club voordat hij de overstap naar PSV maakte. Heurelho Gomes, die ook voor PSV speelde, en voormalig Ajax-linksback Maxwell speelden eveneens in de Eredivisie. Andere topvoetballers waren onder meer Dida (bekend van o.a. AC Milan) en Maicon (bekend van o.a. Inter). Ook Fred (veelvuldig Braziliaans international) is momenteel ploeggenoot van Orejuela. 

Cruzeiro, dat in totaal vier keer kampioen werd, is naast CSA, Chapecoense en Avaí FC het vierde team dat degradeert naar de Braziliaanse Série B. Daartegenover staat de promotie van Bragantino - SP, Sport - PE, Coritiba FC en Atlético Goianiense. Kampioen in de Série A werd Flamengo, dat ook de Copa Libertadores wist te winnen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner