22.12.2019 09:02

Ødegaard dankzij sterke start peperduur geworden

Martin Ødegaard kende een uitstekende eerste seizoenshelft bij Real Sociedad. De goede prestaties van de huurling van Real Madrid zorgen voor een enorme stijging van zijn marktwaarde. Ødegaard is de grootste stijger van La Liga.

Met drie doelpunten en vier assists had de voormalig speler van sc Heerenveen en Vitesse een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie van Real Sociedad. Hij maakte echter minstens zoveel indruk met zijn dribbels en steekpasses. Ødegaard gaf gemiddeld bijna drie keypasses - passes die tot een kans leiden - per wedstrijd en bijna 85 procent van zijn passes bereikten een medespeler. Voor een offensieve speler is dat percentage heel hoog, aangezien die meer risico nemen en dus ook vaker balverlies lijden.

Zijn goede vorm is opgemerkt door het toonaangevende Transfermarkt, dat de marktwaarden van spelers nauwkeurig bepaalt. De 21-jarige Ødegaard is nu vijftig miljoen euro waard, waar dat aan het begin van het seizoen nog vijftien miljoen euro was. Hij is daarmee de grootste stijger van de Spaanse Primera División. De spelmaker staat nog tot 2021 onder contract bij Real Madrid.

Barça en Real grote verliezers
Bij de update van de marktwaarden zagen FC Barcelona en Real Madrid gezamenlijk voor bijna tweehonderd miljoen euro in rook opgaan. Vooral Eden Hazard droeg flink bij in die waardedaling. De Belg was honderdvijftig miljoen euro waard bij zijn transfer van Chelsea FC naar Real Madrid, waar dertig miljoen euro vanaf is gehaald.

FC Barcelona en Real Madrid behoren tot niet meer tot de meest waardevolle selecties ter wereld. Beide topclubs zijn voorbij gestreefd door Liverpool FC en Manchester City. In dat rijtje is Ajax de hoogst genoteerde Nederlandse club, met een selectiewaarde van 429.40 miljoen euro.

Meest waardevolle teams ter wereld

  1. Manchester City - 1.3 miljard
  2. Liverpool - 1.18 miljard
  3. FC Barcelona - 1.09 miljard
  4. Real Madrid - 1.07 miljard
  5. Paris Saint-Germain - 1.01 miljard

Update 16:00
In een spektakelstuk tegen CA Osasuna (4-3) toonde Ødegaard andermaal zijn klasse. Met een schitterende vrije trap en een assist wees de Noor zijn ploeg de weg richting de zege. Bekijk hier de beelden van zijn doelpunt:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner