22.09.2013 17:30

Futloos AZ laat NAC eerste thuiszege boeken

Vader Nebosja kan met een glimlach huize Gudelj binnenlopen. Zoon Nemanja heeft vanavond aan tafel minder reden tot glimlachen. Nebosja trakteerde zondagmiddag als trainer van NAC Breda zijn zoon als speler van AZ op een nederlaag (3-0). Op de overwinning van NAC viel niks af te dwingen, omdat NAC veel meer inzet toonde dan het zwakke AZ. Het betekende de eerste thuiszege van NAC in dit seizoen.

NAC zat AZ de hele wedstrijd fel op de huid en mede daardoor kon AZ weinig fatsoenlijke aanvallen opzetten. Daarnaast liet AZ ook niet blijken dat het sinds vier jaar weer eens wilde winnen in Breda. De ploeg van Gertjan Verbeek speelde futloos en vanaf de eerste minut achter de feiten aan, maar toch had Verbeek's ploeg in de eerste helft de beste kans om op voorsprong te komen. Viktor Elm tikte de bal net naast het doel. Gezien het spelbeeld was dat gerechtigheid, want met een doelpunt had AZ veel te veel gekregen.

NAC was de enige ploeg die aanspraak maakte op de voorsprong. Ook NAC speelde niet groots, maar werkte stukken harder dan de opponent. Die werklust werd vlak naar rust bekroond via een treffer van Danny Verbeek, die in alle rust naar binnen mocht trekken en de bal buiten het strafschop binnen kon schieten. Ondanks de tegentreffer werd AZ niet wakker en was het wachten op de genadeslag, die een kwartier voor tijd kwam. Invaller Elson Hooi raakte nog de paal, maar Rydell Poepon was er als de kippen bij om binnen te schieten. Diezelfde Hooi verzorgde in de laatste minuut het slotakkoord.

AZ heeft door de nederlaag verzuimd om aansluiting te vinden bij de top van de ranglijst. Met tien punten uit zeven wedstrijden blijft de ploeg op de negende plaats een middenmoter. NAC blijft na de ruime zege van vorige week op Roda JC (1-5) in de winning mood en verlaat door de overwinning op AZ de onderste regionen. De Brabanders staan op de twaalfde plaats met acht punten uit zeven wedstrijden.