13.01.2014 23:57

Villarreal met speels gemak langs Real Sociedad

Villarreal maakt een uitstekend seizoen door en benadrukte dat maandag nog maar eens. El Submarino Amarillo boekte een royale overwinning geboekt op Real Sociead. Villarreal won in het eigen stadion El Madrigal met 5-1 en loste Real Sociedad daardoor af als nummer vijf van de Primera División.

Villarreal stond na ruim een half uur spelen al met 3-0 voor. Na zestien minuten spelen scoorde Giovani Dos Santos de eerste, Ikechukwu Uche maakte vervolgens in de 27e minuut de tweede. Even later stond het alweer 3-0, Giovani was voor de tweede keer trefzeker.

Real Sociedad wisselde tweemaal in de rust, sterspeler Antoine Griezmann en Rubén Pardo werden naar de kant gehaald. Het had echter geen effect op de wedstrijd. Vlak naar rust was het wederom de Nigeriaan Uche die wist te scoren. Moisés zorgde vervolgens voor het vijfde doelpunt. Real Sociedad deed daarna nog iets terug via Imanol Agirretxe.

Villarreal heeft nu 34 punten uit negentien wedstrijden, Real Sociedad staat zesde met 32 punten.