25.01.2014 13:14

Lookalike van de maand: Bale

Gareth Bale lookalike Kenny McEvoy (l.) in actie voor Tottenham Hotspur onder 21.
Gareth Bale lookalike Kenny McEvoy (l.) in actie voor Tottenham Hotspur onder 21.

Speelt Gareth Bale nog steeds bij Tottenham Hotspur? Nee. De Welshman is toch echt voor een astronomisch hoog bedrag vertrokken naar Real Madrid, dat klopt. Je kijkt naar Kenneth ‘Kenny’ McEvoy. Hij is speler van Tottenham Hotspur onder 21, het beloftenteam van de Spurs. 

Bovendien komt McEvoy niet uit Wales, maar is hij geboren in Ierland. Als je echter naar een wedstrijd van Spurs onder 21 kijkt, dan lijkt het net alsof je Bale weer ziet schitteren bij de Spurs. Oké, dat is misschien overdreven. Bale is natuurlijk van de buitencategorie, maar McEvoy speelt ook op de vleugel. Het liefst op rechts, maar hij kan ook op links uit de voeten. McEvoy wordt op de website van Tottenham Hotspur aangeschreven als ‘highly-rated young winger.’ Ze hebben in Londen dus weldegelijk een hoge verwachting van McEvoy. De vleugelaanvaller speelde in het verleden met rugnummer 11, maar sinds hij continu werd vergeleken met Bale is hij overgestapt op rugnummer 7.

McEvoy is op Twitter te bereiken via @kennethMcevoy, maar buiten zijn eigen account om is er zelfs een parodie te vinden. “Gareth Bale look a like, selfproclaimed future star and quite possibly a parody”, valt er in zijn bio te lezen. Locatie? Soon to be Madrid, haha! Deze ‘future star’ speelde overigens al een aantal interlands voor Ierland onder 17 en onder 19.

Onlangs werd Nabil Bentaleb door Tim Sherwood, tegenwoordig de trainer van Tottenham Hotspur, overgeheveld van de beloften naar het eerste elftal. Laten wij hopen dat hij binnenkort hetzelfde van plan is met McEvoy. Deze nieuwe Gareth Bale heeft overigens al wel één keer plaats mogen nemen op de bank bij het eerste elftal. In november 2013 moest Tottenham Hotspur in de Europa League op bezoek bij Tromsø, maar speelminuten kreeg hij niet van toenmalig trainer André Villas-Boas. Helaas was rugnummer 7 al bezet door Aaron Lennen. McEvoy moest het doen met rugnummer 47. Hoe dan ook, wij van Voetbal.com zullen McEvoy de komende jaren intensief gaan volgen.  

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner