26.01.2014 23:13

Barcelona speelt met Málaga

FC Barcelona heeft zondag de eerste plaats in de Primera División in handen gehouden. De Catalaanse topploeg van trainer Gerardo Martino speelde in het eigen Camp Nou met Málaga: 3-0. Barcelona gaat aan kop met 54 punten uit 21 wedstrijden, net als Atlético Madrid dat eerder op de avond won bij Rayo Vallecano (2-4).

Gerard Piqué opende enkele minuten voor rust de score. De verdediger meldde zich opvallend vaak in de punt van de aanval en was na rust met een kopbal op de paal nogmaals dicht bij een doelpunt. Pedro verdubbelde de score op aangeven van Lionel Messi, Alexis Sánchez maakte er 3-0 van na een handige pass van Pedro. Ibrahim Afellay maakte in de slotfase na langdurig blessureleed zijn rentree bij Barcelona.