26.01.2014 23:16

Rentree Afellay bij Barcelona

Ibrahim Afellay heeft zondag na langdurig blessureleed zijn rentree gemaakt bij FC Barcelona. De 27-jarige aanvaller mocht in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Málaga (3-0) een paar minuten voor tijd invallen voor Alexis Sánchez. Afellay werd met luid applaus begroet door de Catalaanse supporters in Camp Nou.

De oud-speler van PSV stond ruim een jaar aan de kant. In augustus werd Afellay geopereerd om een chronische peesblessure in zijn rechterbeen te verhelpen. Barcelona verhuurde de international vorig jaar aan Schalke 04, maar door blessureleed liep zijn Duitse avontuur op een teleurstelling uit. Dat begon allemaal in november 2012 tijdens de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Duitsland, toen Afellay een spierblessure opliep. Mede door een verkeerde behandeling bleef de geboren Utrechter daarmee kwakkelen. Bij terugkeer in Barcelona ging hij onder het mes om hem van de chronische pijn af te helpen.

In december hervatte Afellay voorzichtig de training bij de Spaanse grootmacht. De 44-voudig international, die op het EK van 2012 nog basisspeler was in Oranje, kreeg vrijdag van de medische staf dan eindelijk groen licht om zijn rentree te maken. ,,Hij voelt zich weer voetballer'', liet Barça toen weten. Voor het eerst sinds 12 mei 2012 liep Afellay zondag weer in het shirt van Barcelona het veld op.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner