27.01.2014 09:45

Barça blij met rentree Afellay

Ibrahim Afellay keerde zondagavond na maanden blessureleed terug bij FC Barcelona. Bij Barça zijn ze blij met de rentree van de Nederland. 

Technisch directeur Andoni Zubizarreta van Barcelona was verheugd met de terugkeer van Ibrahim Afellay "Zoals de trainer al eerder zei, hij is een speler die we er graag bij hebben. Hij kan ook de concurrentie aan met zijn teamgenoten.”

Barcelona verhuurde Afellay vorig jaar aan Schalke 04, maar door blessureleed liep zijn Duitse avontuur op een teleurstelling uit. Dat begon allemaal in november 2012 tijdens de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Duitsland, toen Afellay een spierblessure opliep. Mede door een verkeerde behandeling bleef de geboren Utrechter daarmee kwakkelen. Bij terugkeer in Barcelona ging hij in augustus onder het mes om hem van de chronische pijn af te helpen.

In december hervatte Afellay voorzichtig de training bij de Spaanse grootmacht. De 44-voudig international, die op het EK van 2012 nog basisspeler was in Oranje, kreeg vrijdag van de medische staf dan eindelijk groen licht om zijn rentree te maken.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner