01.02.2014 17:58

Valencia verrast Barcelona in Camp Nou

Valencia heeft zaterdag voor een daverende verrassing gezorgd in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Juan Antonio Pizzi versloeg koploper FC Barcelona, in het eigen Camp Nou zelfs, met 3-2. Atlético Madrid heeft de eerste plaats in de Primera División daardoor voor het grijpen.

De Catalaanse thuisclub nam na 7 minuten nog wel de leiding door een knap doelpunt van de Chileense aanvaller Alexis Sánchez. Valencia kwam op slag van rust echter langszij via Daniel Parejo en nam aan het begin van de tweede helft zelfs brutaal de leiding, door een doelpunt van Pablo Piatti. Lionel Messi trok de stand weer gelijk uit een strafschop, maar Paco Alcácer besliste het duel in het voordeel van de bezoekers.