05.02.2014 13:13

Drie wedstrijden schorsing voor Ronaldo

Cristiano Ronaldo ontving tijdens het treffen met Athletic Bilbao de rode kaart.
Cristiano Ronaldo ontving tijdens het treffen met Athletic Bilbao de rode kaart.

De Spaanse voetbalbond heeft Cristiano Ronaldo voor drie wedstrijden geschorst. De Portugees werd tijdens het treffen met Athletic Bilbao van het veld gestuurd wegens het maken van een 'slaande beweging'.

Omdat het 'slechts' een schorsing van drie duels betreft, mag Ronaldo woensdagavond wel aantreden tegen Atlético Madrid. De schorsing van Ronaldo, die vandaag zijn 29e verjaardag viert, heeft namelijk geen gevolgen voor de wedstrijden in de Copa del Rey.

De aanvaller zal de competitiewedstrijden tegen Villarreal, Getafe en Elche aan zich voorbij moeten laten gaan.missen. Als Ronaldo een schorsing van vier of meer wedstrijden had gekregen, dan zou hij ook geschorst zijn voor de tweeluik met Atlético Madrid.

De Portugees incasseerde rood in de tweede helft van de partij tegen Bilbao. Eerst had Ronaldo een reactie op Iturraspe, vervolgens gaf hij Gurpegui nog een lichte tik met het hoofd. Laatstgenoemde overtreding kost hem één wedstrijd. Vervolgens liet hij zijn ongenoegen nog duidelijk blijken bij het verlaten van het veld. Dat laatste vergrijp kost Ronaldo nog eens twee speeldagen extra schorsing. De Spaanse voetbalbond legde de aanvaller ook een boete van in totaal 1200 euro op. Zijn club Real Madrid moet 1050 euro boete ophoesten.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner