04.03.2014 14:19

Diego Costa kan tweede debuut tegen Italië maken

Torjäger in Jubelpose: Diego Costa
Torjäger in Jubelpose: Diego Costa

Diego Costa kan woensdagavond zijn debuut maken voor het Spaanse nationale elftal. De geboren Braziliaan maakte al zijn debuut voor Brazilië in een oefeninterland tegen Italië, nu kan hij dat herhalen met Spanje.

In maart 2013 debuteerde Diego Costa als Braziliaan tegen de Squadra Azzurra, nu wacht hem hoogstwaarschijnlijk een basisplaats als Spanjaard. Maandag trainde hij voor het eerst mee met de selectie van Vicente del Bosque. Diego Costa speelde in totaal twee interlands voor de Seleçao. Omdat dat oefenwedstrijden betrof, waren die optredens niet bindend. Inmiddels is de spits dus genationaliseerd tot Spanjaard.

"Het is een privilege dat de bondscoach mij uitgenodigd heeft voor dit duel. De selectie loopt over van kwaliteit", beseft de veelbesproken aanvaller. "Del Bosque was erg direct en eerlijk naar mij toe. Dat waardeer ik. Hij heeft me niets beloofd, maar ik houd niet van beloftes. Ik moet zelf een plek in het elftal verdienen", zo klinkt het. Al wijst alles erop dat de frontman van Atlético Madrid de aanvalsleider van Spanje zal worden in Brazilië.

"Alles wat ik bereikt heb, heb ik aan Spanje te danken', legt de spits zijn keuze voor Spanje uit. "Al speel ik woensdag maar vijf minuten. Ik zal alles geven. Dat we in het stadion van Atlético, Vicente Calderon, spelen, maakt het allemaal nog wat mooier." Aan concurrentie heeft Diego Costa geen gebrek. Aanvallers als Fernando Torres, David Villa en Fernando Llorente zijn niet opgeroepen. Half november kon Diego Costa overigens al zijn interlanddebuut voor Spanje maken in het duel met Equatoriaal-Guinea. Een spierblessure voorkwam een eerste optreden in het shirt van Spanje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner