05.03.2014 20:14

Brazilië overklast Zuid-Afrika in Soccer City

Het Braziliaanse voetbalelftal heeft woensdag met speels gemak Zuid-Afrika verslagen. De organisator van het WK zegevierde in Soccer City van Johannesburg met 5-0. Neymar, de man die de Seleção komende zomer aan de zesde wereldtitel moet helpen, scoorde drie keer tegen het land dat in 2010 het WK organiseerde.

Middenvelder Oscar (Chelsea) opende al in de 10e minuut de score in het matig gevulde stadion van Johannesburg, waar Oranje 4 jaar geleden de WK-finale tegen Spanje verloor. Neymar maakte er vlak voor rust 2-0 van, nadat de aanvaller van FC Barcelona al een aantal grote kansen had laten liggen.

De tweede helft was amper 30 seconden oud toen Neymar zijn tweede van de avond maakte. Door treffers van Fernandinho en opnieuw Neymar liep Brazilië in de slotfase zelfs uit naar 5-0.