05.03.2014 22:49

Chili verliest met opgeheven hoofd

Chili heeft in de aanloop naar het WK een oefeninterland tegen Duitsland verloren. De Zuid-Amerikanen maakten desondanks behoorlijk wat indruk in Stuttgart, door de 'Mannschaft' regelmatig ver terug te dringen op eigen helft. Mario Götze bezorgde het gastland echter een benauwde zege: 1-0.

De Chilenen zijn op 23 juni de laatste tegenstander van Oranje in groep B van het WK. Het elftal van de Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli, met daarin bekende namen als Alexis Sánchez, Arturo Vidal en Eduardo Vargas, speelde in Stuttgart met lef en veel druk naar voren. Kansen kreeg Chili volop, maar de afwerking haperde. In de 16e minuut verloren de Chileense verdedigers bovendien Götze even uit het zicht. De aanvaller van Bayern München kon vervolgens op aangeven van Mesut Özil scoren.

Duitsland is op het WK ingedeeld bij Portugal, Ghana en de Verenigde Staten.