05.03.2014 22:50

Rode Duivels geven overwinning weg

De Belgische voetbalploeg is het winnende spoor even kwijt. Na nederlagen eind vorig jaar tegen Colombia en Japan moesten de 'Rode Duivels' woensdag genoegen nemen met een gelijkspel tegen Ivoorkust. Max Gradel bracht de Afrikanen diep in blessuretijd naast België: 2-2.

Marouane Fellaini zette België na een kwartier op voorsprong in het Koning Boudewijn-stadion van Brussel, door de bal uit een hoekschop van Dries Mertens hard in te koppen. Radja Nainggolan maakte er aan het begin van de tweede helft 2-0 van, met dank aan de blunderende Ivoriaanse doelman.

Daarmee leek de ploeg van bondscoach Marc Wilmots, komende zomer na 12 jaar afwezigheid weer present op het WK, eindelijk weer eens op weg naar een zege. Didier Drogba bracht Ivoorkust echter terug in de wedstrijd en Gradel zette vlak voor het eindsignaal voor een domper op de feestvreugde in Brussel.

De Belgen spelen op het WK tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea, Ivoorkust zit in een groep met Colombia, Griekenland en Japan.