05.03.2014 23:17

Australië van 3-0 naar 3-4 tegen Ecuador

De Australische voetbalploeg heeft woensdag tegen Ecuador een bizarre nederlaag moeten incasseren. De tweede opponent van Oranje op het komende WK stond na een half uur op een royale voorsprong van 3-0. In de laatste 35 minuten gaf de ploeg van bondscoach Ange Postecoglou de wedstrijd echter volledig uit handen: 3-4. Oud-PSV'er Edison Méndez maakte in blessuretijd het winnende doelpunt voor Ecuador.

De Australische doelpunten kwamen van Tim Cahill (twee) en Mile Jedinak, die scoorde uit een strafschop. Nadat Mitchell Langerak in de 58e minuut met rood uit het veld was gestuurd bij de 'Socceroos', kantelde de wedstrijd volledig. Ecuador kwam langszij en pakte in de extra tijd zelfs de winst. Tommy Oar (FC Utrecht) werd halverwege de tweede helft gewisseld bij Australië.