19.05.2014 09:47

Van Aanholt had voorselectie niet verwacht

Patrick van Aanholt (r.) verving Terence Kongolo en speelde een goede wedstrijd tijdens Nederland - Ecuador. (17-5-2014)
Patrick van Aanholt (r.) verving Terence Kongolo en speelde een goede wedstrijd tijdens Nederland - Ecuador. (17-5-2014)

Patrick van Aanholt mocht afgelopen zaterdag 45 minuten spelen tijdens Nederland - Ecuador. De linksback van Vitesse liet een prima indruk achter, maar had niet verwacht in de voorselectie te zitten.

"Een complete verrassing", aldus Van Aanholt in Sp!ts. "Het ging niet goed met de club en ook niet met mij. Dan houd je niet echt rekening met Oranje inderdaad. Ik las op internet dat ik erbij zat en was dolblij."

De linksback mocht al eens een paar minuten maken, maar tegen Ecuador speelde hij 45 minuten. "Deze wedstrijd voelt dan ook eigenlijk als mijn debuut. Ik heb nu de kans gekregen om te laten zien wat ik daadwerkelijk kan", aldus Van Aanholt. "Ik ben denk ik wel lekker ingevallen. Ik heb 45 minuten gespeeld. Ik moest wennen aan het nieuwe systeem, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijd."

"Het is jammer dat ik niet een doelpuntje kon maken of dat Van Persie die bal er in schoot. Anders had ik een nog een assist op mijn naam staan", besluit Van Aanholt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner