19.05.2014 13:15

Een pass zoals in de wereldtop

Er zijn veel finales gespeeld deze week, maar met een droompass heeft Jordy Clasie zich opgewerkt tot Speler van de Week. Hij bediende Robin van Persie op een fantastische manier in de oefeninterland tegen Ecuador.

Het Nederlands elftal stond met 0-1 achter tegen Ecuador en had moeite met het nieuwe systeem. De twee spitsen bewogen veel, maar kregen nog niet de juiste ballen. Totdat Clasie er genoeg van had. De middenvelder van Feyenoord krijgt in de 37e minuut de bal op het middenveld en ziet de loopactie van Van Persie. De spits van Manchester United heeft ritme nodig. Elke speler moet dan speelminuten maken, maar goals zijn ook belangrijk voor een aanvaller met weinig wedstrijdritme.

De rug met nummer negen rent richting het strafschopgebied en met een heerlijk afgemeten pass zet Clasie zijn oud-collega bij Feyenoord vrij voor de keeper. Het werkt natuurlijk wel dat Van Persie wereldtop is, want zo kan hij de pass behandelen zoals die behandeld moet worden. De spits neemt de bal aan op de borst en in één beweging zet hij met links de 1-1 op het scorebord.

Bedankt Jordy

Robin van Persie draait zich na de gelijkmaker om, want de aanvaller van Manchester United weet wie hij moet bedanken. Hij wijst naar Clasie en tuit zijn lippen. “Niet slecht Jordy”, moet de topscorer van het Nederlands elftal hebben gezegd tegen de kleine middenvelder.

Niet alleen was het moment erg mooi voor de supporters van Oranje en eigenlijk elke voetbalsupporter ter wereld, het kan Jordy Clasie een definitieve plek bij de selectie van Oranje opleveren. Door het wegvallen van Kevin Strootman is er een vacature op het middenveld en dat betekent dat er een plek is voor Clasie. Iedere voetballiefhebber heeft gezien wat een geweldige pass de middenvelder kan geven, Louis van Gaal zal dat ook hebben gezien.

Er komen nog oefenwedstrijden aan, maar Clasie zal dankzij die ene geweldige pass altijd in het achterhoofd van Van Gaal rondspelen.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner