04.06.2014 13:15

Foto van de Week: De uitbarsting van Robben

Arjen Robben (#11) confronteert Rashid Sumaila (l.) na diens zware overtreding tijdens Nederland - Ghana. Voetbal.com Foto van de Week. (31-5-2014)
Arjen Robben (#11) confronteert Rashid Sumaila (l.) na diens zware overtreding tijdens Nederland - Ghana. Voetbal.com Foto van de Week. (31-5-2014)

Het is de vrees van elke voetballer. Het WK moeten afzeggen wegens een blessure. Vier jaar geleden raakte Arjen Robben al geblesseerd vlak voor het WK. De aanvaller uit Bedum heeft dan ook geen trek in nog zo’n ervaring.

Terug in de tijd

Vier jaar geleden stond het WK in Zuid-Afrika op het programma. Tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Hongarije liep Robben een hamstringblessure op. Het leek erop dat de aanvaller het WK moest missen, maar dankzij ‘wonderdokter’ Dick van Toorn was de vleugelflitser op tijd fit voor het WK. Dankzij de behandelingen van de fysiotherapeut was Robben inzetbaar op het mondiale toernooi, al moest hij de eerste twee groepswedstrijden tegen Denemarken en Japan nog wel aan zich voorbij laten gaan. Robben maakte tegen Kameroen zijn rentree en haalde met Oranje de finale.

De vleugelaanvaller van Bayern München leek wonderbaarlijk snel te zijn hersteld en speelde zelfs 120 minuten in de finale. In Nederland onthoudt men de gemiste kans van Robben, maar de nasleep van toernooi vergeet men in Zuid-Duitsland niet snel. Bij terugkomst in Duitsland bleek Robben een groot gat in zijn hamstring te hebben opgelopen. Het was dan ook daadwerkelijk een wonder dat Robben actief was geweest voor Oranje op het WK. Uiteindelijk bracht een oefenwedstrijd tussen Nederland en Bayern München, na een lang gesteggel over wiens schuld het was, uitkomst in het geschil tussen de bond en de Duitse club

Nederland – Ghana

Het moge duidelijk zijn dat spelers het WK niet willen missen en al helemaal niet omdat een tegenstander je onderuit schoffelt. Al vroeg in de wedstrijd Nederland – Ghana kreeg Robben een doodschop van de Ghanees Rashid Sumaila. De verdediger van Mamelodi Sundowns was zich van geen kwaad bewust, maar Robben was, zoals op de foto duidelijk is te zien, ‘not amused’ door de actie van Sumaila. Robben, met de blessure van vier jaar terug in zijn achterhoofd, ging verhaal halen bij Sumaila. Maar werd al snel tegengehouden door de Portugese scheidsrechter Carlos Xistra.

Normaal gesproken kennen wij Robben als een rustige en nuchtere jongen, maar met het WK in aantocht breken er emotionele tijden aan. De voormalig speler van onder meer Chelsea en Real Madrid werd tijdens zijn loopbaan geplaagd door verschillende blessures en zit niet te wachten op een doodschop van een Ghanees, waarvan hij waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord. De frustratie bij Robben is begrijpelijk, maar erg handig was de actie van de vice-aanvoerder niet. Met nog één oefenwedstrijd te gaan is het natuurlijk te hopen dat ‘onze’ mannen fit blijven. Wellicht is het een idee om Robben de laatste oefenwedstrijd te sparen, Louis? 

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner