05.06.2014 09:50

Blind: "Het ging redelijk"

Daley Blind (r.) duelleert met Joe Allen (l.) tijdens Nederland - Wales. (4-6-2014)
Daley Blind (r.) duelleert met Joe Allen (l.) tijdens Nederland - Wales. (4-6-2014)

Daley Blind speelde woensdagavond als linker middenvelder en liet geen sterke indruk achter. De Ajacied was zelf gematigd positief over zijn prestaties.

"Het ging redelijk", zegt hij in gesprek met AT5. "Ik heb veel meters gemaakt en goede momenten afgewisseld met slordige momenten." De zoon van assistent bondscoach Danny Blind moest aan zijn nieuwe positie wennen. "Ik speelde nu meer op links, terwijl ik bij Ajax op de punt naar achteren sta. Het is een andere positie, daar moest ik aan wennen. Het was soms even zoeken, maar gedurende de wedstrijd wist ik wel vaak vrij te komen. Dat is positief."

Oranje liet geen sterke indruk achter tijdens het oefenduel met Wales, maar toch ziet Blind positieve punten. "De focus was om goed afscheid te nemen en met een goed gevoel af te reizen. Met een 2-0 overwinning overheerst dat gevoel toch wel", aldus Blind.

Donderdag zal het Nederlands elftal richting Brazilië afreizen. Blind heeft er zin in. "We gaan er vol voor. We hebben heel veel vertrouwen en gaan er zeker niet heen om gelijk te spelen of te verliezen. We gaan vol voor de winst en dat elke wedstrijd. Ook Spanje zal er niet zomaar doorheen lopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner