06.09.2014 09:00

Brazilië dankzij Neymar voorbij Colombia

Door een goal van stervoetballer Neymar heeft Brazilië een vriendschappelijke wedstrijd tegen Colombia met 1-0 gewonnen. Neymar besliste het duel vrijdagavond (lokale tijd) in Miami vlak voor het eindsignaal met een vrije trap.

Neymar raakte deze zomer op het WK in z'n thuisland flink geblesseerd. In de kwartfinale tegen Colombia (dat met 2-1 werd geklopt) brak hij na een knietje van verdediger Zúñiga een rugwervel en was zijn toernooi voorbij.

Onder de nieuwe coach Dunga speelde de inmiddels herstelde aanvaller vrijdag weer vanaf het begin mee en was hij meteen van waarde. In de 83e minuut krulde Neymar de bal vanaf 25 meter in de kruising. Colombia moest het bijna de hele tweede helft met tien man doen, nadat middenvelder Cuadrado met rood van het veld was gestuurd.