06.09.2014 09:33

Van Persie vreesde voor afgang tegen Italië

Robin van Persie vreesde afgelopen donderdag voor een flinke oorwassing van Italië. Na tien minuten stond het Nederlands elftal met 2-0 achter en had Bruno Martins Indi een rode kaart ontvangen. Door verdedigend te gaan spelen, hield Oranje stand en wist het een grotere nederlaag te voorkomen.

"Ik had niet verwacht dat ons dit kon overkomen: zo snel 2-0 achter en met tien man", begint de afmaker tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat zou helemaal erg zijn geweest. Dat moesten we echt voorkomen", doelt hij op een afgang. "In de rust hebben we er met wat omzettingen voor gezorgd dat Italië niet veel meer kon doen. Maar lichtpunten? Dat iedereen er zonder blessures uit is gekomen en minuten heeft gemaakt."

Dat Guus Hiddink het systeem veranderde mag volgens de speler van Manchester United geen excuus zijn. "Het is de speelwijze die Nederlandse voetballers het best kennen. En voor het WK zijn we er ook succesvol mee geweest. Al deed dit inderdaad wel terugdenken aan Frankrijk, ja, die oefenwedstrijd in maart. Maar toch: 4-3-3 mag nu niet het excuus zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner