27.03.2015 20:59

Neymar spreekt met jeugdidool: "Echt cool"

Neymar vertolkte in de interlandperiode een kleine hoofdrol in het elftal van Brazilië. De aanvaller van FC Barcelona scoorde één keer in de oefeninterland tegen Frankrijk (3-1 winst). Na de wedstrijd sprak hij met één van zijn vroegere helden.

"Thierry Henry heeft me complimenten gegeven voor mijn 43 doelpunten bij de Braziliaanse nationale ploeg", vertelde het wonderkind na de wedstrijd aan het Franse RMC. Het doelpunt tegen Frankrijk, de 1-2 in de wedstrijd, betekende inderdaad zijn 43e doelpunt in het Braziliaanse elftal.

"Hij zei dat het op je 23ste absurd is om al zoveel doelpunten te hebben gescoord", glunderde de flankspeler na. "Het was cool om met Henry te praten. Hij is een speler die ik al heb bewonderd vanaf het begin van mijn voetbalcarrière."

Het lijstje van Neymar en zijn doelpunten in het shirt van Brazilië is lang. De aanvaller scoorde aan de lopende band in vriendschappelijke interlands (33 keer) en wist daarnaast nog net te vinden op het Wereldkampioenschap in eigen land, de Confederations Cup en de Copa América.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner