31.03.2015 22:17

Turkije voorkomt blamage tegen Luxemburg

Turkije heeft dinsdag op het nippertje een blamage voorkomen tegen Luxemburg. De ploeg van bondscoach Fatih Terim wist de voetbaldwerg pas in de laatste minuten op de knieën te krijgen: 1-2. Hakan Çalhanoglu maakte in de 87e minuut het winnende doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd.

Turkije won drie dagen eerder nog bijna van het Nederlands elftal (1-1), maar worstelde dinsdag met het bescheiden Luxemburg. Met aanvaller Colin Kazim-Richards van Feyenoord in de basis kwam de ploeg van Terim nog wel vroeg op voorsprong via Mevlut Erding, maar Mario Mutsch bracht het gastland langszij. Çalhanoglu zorgde in de slotfase voor opluchting bij Terim en Turkije.

Letland speelde in Lviv gelijk tegen Oekraïne (1-1). Vitalijs Maksimenko, verdediger van VVV-Venlo, tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker. Oranje gaat op 12 juni in de EK-kwalificatie op bezoek bij de Letten.