04.06.2015 20:05

Bondscoach onder indruk van tactiek Oranje

Jürgen Klinsmann is als bondscoach van de Verenigde Staten lovend over de speelstijl van het Nederlands elftal. De oefenmeester rekent Oranje dan ook bij een van de betere ploegen van de wereld. Vrijdagavond staan de twee landen tegenover elkaar voor een oefeninterland.

"Het Nederlands elftal beschikt op elke positie over veel kwaliteit. Het is knap hoe Oranje eigenlijk waar dan ook op het veld een overtalsituatie kan creëren en de aanwezige snelheid en aanvalskwaliteiten vaak ook echt weet te benutten", vertelt de Duitse oefenmeester tijdens de voorbeschouwende persconferentie.

"Tegelijkertijd werken de spelers hard bij balverlies om de bal snel te kunnen heroveren. Flink en langdurig druk zetten, is Nederland wel toevertrouwd", gaat Klinsmann verder met zijn lofzang. De Verenigde Staten beschouwt het duel met Nederland als een prima test. "We ontwikkelen steeds meer het geloof en het vertrouwen dat we kunnen wedijveren met de beste teams in de wereld. Eén van die teams is natuurlijk Oranje. We willen zelf meer 'proactief' en initiatiefrijk spelen, precies zoals ook de absolute topteams doen."

"Ondertussen groeien we als team én hebben we al fantastische resultaten behaald. Zo hebben we met de VS voor het eerst ooit Italië en Mexico in een uitduel verslagen. Dit soort zeges willen we nu op een meer constante basis. Ons belangrijkste doel is echter om deze zomer de Gold Cup te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner