05.06.2015 15:15

Stewart waarschuwt Oranje: "Hij is in vorm"

Earnie Stewart waarschuwt Oranje voor de Verenigde Staten en dan met name voor Aron Jóhannsson. De twee landen spelen tegen elkaar een oefenduel op vrijdagavond. Stewart denkt dat Oranje een lastige wedstrijd krijgt.

Stewart heeft daar twee redenen voor. De mentaliteit van de Amerikanen zullen het de ploeg van Guus Hiddink erg lastig maken. Daarnaast ziet hij dat AZ-speler Aron Jóhannsson hoogstwaarschijnlijk in de basis zal starten. "Hij is in bloedvorm. Heeft de laatste wedstrijden in de competitie goed gespeeld en volgens Jurgen maakt hij een hele goede indruk op de training", aldus Stewart tegen de NOS. Hij legt ook nog even de Amerikaanse mentaliteit uit. "Amerikanen kunnen niet vriendschappelijk spelen, dus ze zullen er vol op gaan vandaag."

Bij de Verenigde Staten staat Jürgen Klinsmann aan het roer. De Duitse trainer maakt veel indruk. "Wat hij in vier jaar tijd heeft betekend voor het Amerikaanse elftal? Heel veel, met zijn ervaring en achtergrond. Hij voegt de juiste Europese jus toe aan het team. Bovendien woont hij al jaren in Californië. Hij weet precies wat het team wel en niet fijn vindt", aldus Stewart.

De directeur van AZ weet ook dat Klinsmann van een topfitte groep houdt. "Hij is daar een voorstander van. Alleen met een optimale conditie kun je prestaties leveren. Maar hij wil ook dat zijn team met overtuiging en durf speelt. Daar is hij elke dag mee bezig. Hij wil dat zijn spelers dwingend spelen, naar voren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner