05.06.2015 19:28

Clasie en Promes starten in basis Oranje

Jordy Clasie (l.) probeert de bal van Valērijs Šabala (r.) af te pakken in het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Letland. (16-11-2014)
Jordy Clasie (l.) probeert de bal van Valērijs Šabala (r.) af te pakken in het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Letland. (16-11-2014)

Zoals eerder deze week al meerdere malen bleek, kiest bondscoach Guus Hiddink voor twee centrale spitsen, namelijk aanvoerder Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar. De meest opvallende namen in de basis zijn Georginio Wijnaldum, Jordy Clasie en Quincy Promes.

Clasie draaide een teleurstellend seizoen bij zijn club Feyenoord, maar verdrong de ervaren Nigel de Jong zelfs uit de selectie. De kleine controleur zal samen met Wijnaldum een centrale rol op het middenveld vervullen. Dat betekent een positie linksachter voor Daley Blind. Rechtsbuiten Quincy Promes (Spartak Moskou) krijgt vanavond de voorkeur in de basis boven directe concurrenten Luciano Narsingh en Steven Berghuis. 

Zoals verwacht bestaat het centrale duo uit Jeffrey Bruma en Bruno Martins Indi. De Amerikanen starten met een bijzonder jong team. Jürgen Klinsmann start voor de compensatie met de wat bekendere en meer ervaren doelman Brad Guzan (Aston Villa), oud sc Heerenveen-speler Michael Bradley en natuurlijk in de spits Aron Jóhannsson (AZ).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner