06.06.2015 10:07

Van der Wiel praat niet met collega Janmaat

Gregory van der Wiel (r.) reageert zijn frustratie tijdens Nederland tegen de Verenigde Staten af met en pittige tackle op Mix Diskerud. (05-06-2015)
Gregory van der Wiel (r.) reageert zijn frustratie tijdens Nederland tegen de Verenigde Staten af met en pittige tackle op Mix Diskerud. (05-06-2015)

Gregory van der Wiel kwam vrijdagavond als invaller binnen de lijnen namens het Nederlands elftal en leverde vrijwel direct een assist. De voorzet van de rechtsback viel perfect op het hoofd van Klaas-Jan Huntelaar. Desondanks ging Oranje met 3-4 onderuit tegen de Verenigde Staten.

"Het was een lekkere binnenkomer, helaas bleef het daarbij", reageert de rechtsback van Paris Saint-Germain tegenover Metro. Nederland kwam op een 3-1 voorsprong, maar gaf daarna de wedstrijd volledig uit handen. Vlak voor tijd kwamen de bezoekers terug tot 3-3 en wisten daarna zelfs nog een vierde doelpunt tegen de touwen te schieten. Van der Wiel deelde daarop een aardige schop uit aan zijn tegenstander. "Daar zat wel wat frustratie bij."

Volgende week vrijdag staat de ontmoeting in de EK-kwalificatiereeks met Letland op het programma. Het is onduidelijk of dan Daryl Janmaat of Van der Wiel als rechtsback zal starten. "Nee, ik praat daar niet met Daryl over. Eigenlijk praten we helemaal niet met elkaar. Of dat is omdat we concurrenten zijn? Nee, dat heeft er niets mee te maken. We hebben andere interesses. Met de ene speler ga je beter om dan de ander. Dat is niet erg, je hoeft niet vrienden te zijn met iedereen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner