06.06.2015 14:45

Van Persie: "Dit telt niet richting het EK"

Robin van Persie probeert het doel van IJsland onder vuur te nemen tijdens het EK-kwalificatieduel IJsland - Nederland. (13-10-2014)
Robin van Persie probeert het doel van IJsland onder vuur te nemen tijdens het EK-kwalificatieduel IJsland - Nederland. (13-10-2014)

Robin van Persie houdt richting het EK-kwalificatieduel met Letland vertrouwen na de oefennederlaag (3-4) tegen de Verenigde Staten. De aanvoerder van het Nederlands elftal is positief gestemd.

"Het mooie van een oefenwedstrijd is dat het niet telt richting het EK", zegt de spits van Oranje en Manchester United tegen RTV Rijnmond. "Natuurlijk staat er prestige op het spel en wil je mensen een mooie wedstrijd voorschotelen, maar qua punten hebben we niks verloren. We zullen in Letland positief voor de dag komen."

Bij een 3-1 voorsprong werd Van Persie naar de kant gehaald en zag hij zijn teamgenoten de voorsprong weggeven. "Dat had ik niet verwacht. Het is bizar. Het is voor mij lastig om nu de vinger op de zere plek te leggen. Het is alleen niet de verantwoordelijkheid van de laatste vier."

"We hebben zelfs kansen gehad op 4-1 en 5-1, maar zij hebben ook echt grote kansen gehad. Ze scoren in de laatste paar minuten twee goede goals en dan moet je eerlijk zijn: dat was verdiend."

Oranje speelt vrijdag in en tegen Letland.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner