09.06.2015 09:48

Durfal Fischer scoort voor Denemarken

Viktor Fischer zit na veertien maanden blessureleed weer op de bank bij Ajax. Hij kan zijn rentree maken in het duel tegen NAC. (19-04-2015)
Viktor Fischer zit na veertien maanden blessureleed weer op de bank bij Ajax. Hij kan zijn rentree maken in het duel tegen NAC. (19-04-2015)

Viktor Fischer heeft zijn eerste doelpunt in zijn interlandcarrière gemaakt. De Deense aanvaller profiteerde van de afwezigheid van Nicklas Bendtner en Daniel Agger en besloot tijdens het oefenduel met Montenegro een strafschop op te eisen.

"Ik besloot dat ik wilde schieten", citeert Voetbal International de durfal van Ajax. "Ik keek naar William Kvist en Morten Duncan Rasmussen. Ze stonden ervoor open en daarom ging ik achter de bal staan." Bondscoach Morten Olsen kon de actie van Fischer wel waarderen. "Waarom ook niet? Als een jongeling komt en zegt dat hij de strafschop wil nemen, dan moet je hem maar ook testen."

"Het was mijn eerste strafschop in mijn profloopbaan. Maar ik had er wel al veel op getraind", vervolgt Fischer. "Van mij kan niet verwacht worden dat ik elke wedstrijd de winnende maak, maar ik heb het al vaker gezegd en dat doe ik nu opnieuw; ik ga ervoor om belangrijk te zijn. Dat is ook de rol die ik moet spelen bij Jong Denemarken." De Deen zal binnenkort actief zijn met Jong Denemarken op het EK in Tsjechië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner