11.06.2015 09:47

Klinsmann in zijn nopjes: "Leuke wedstrijd"

Het Nederlands elftal verloor onlangs met 4-3 van de Verenigde Staten. Het bleek geen toevalstreffer van de Amerikanen. Team USA won woensdagavond van Duitsland (2-1, red.). De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann was meer dan tevreden.

"De overwinning was verdiend", citeert Voetbal International de bondscoach van de Verenigde Staten. "Het was een leuke wedstrijd met een goed einde voor ons. Mijn spelers waren na afloop ook echt gelukkig met het resultaat." Duitsland was via Mario Götze nog wel op voorsprong gekomen, maar vlak voor rust zorgde Mix Diskerud voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd werd Bobby Wood, net als tegen Oranje, matchwinner.

"Deze zege geeft het voetbal in de VS nog meer aandacht", aldus Klinsmann, die bij Duitsland Joachim Löw trof. Löw fungeerde twee jaar als assistent onder Klinsmann bij de Duitse national ploeg. "Over de eerste helft was ik erg tevreden", vertelt Löw. "Maar bij ons nam de kracht in de loop van de wedstrijd af. De Verenigde Staten speelde pittig en zat daarna veel beter in de wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner