13.06.2015 21:59

Adebayor: "Heb Togo nooit de rug toegekeerd"

Emmanuel Adebayor kijkt vooruit als hij de bal ontvangt tijdens Burkino Faso - Togo. De aanvaller bereikt met zijn land de kwartfinale van de Afrika Cup 2013. (03-02-2013)
Emmanuel Adebayor kijkt vooruit als hij de bal ontvangt tijdens Burkino Faso - Togo. De aanvaller bereikt met zijn land de kwartfinale van de Afrika Cup 2013. (03-02-2013)

Emmanuel Adebayor heeft zichzelf niet populair gemaakt in zijn thuisland. De spits van Togo werd uit de nationale selectie verwijderd, nadat hij zich te laat in het spelershotel meldde en ongemotiveerd voor de dag kwam over een vriendschappelijke interland. Hij wil er echter wel staan voor Togo.

"De wedstrijd tegen Ghana was niet zo van belang. Ik heb de trainer gezegd dat ik niet wilde spelen", legt Adebayor zijn keuze om niet te spelen voor Togo uit aan de BBC. "Nu bereid ik me voor op het treffen met Liberia, omdat ik er bij wil zijn op Afrika Cup. Die wedstrijd is erg belangrijk voor ons. Als we ons willen kwalificeren voor het toernooi in Gabon, dan dienen we die pot te winnen."

De kwalificaties voor de Afrika Cup zijn inmiddels in volle gang, waardoor Adebayor graag weer deel wil uitmaken van de selectie. "Ik heb nooit het nationale team de rug toe gekeerd. Ik ben een Togolees en ik heb altijd de kleuren van mijn land verdedigd. Wat belangrijk is voor ons volk is dat ik op het veld sta in de wedstrijd tegen Liberia. Ons hoofddoel is en blijft kwalificatie. De laatste keer is ons dat niet gelukt. We beloven beterschap."

Togo speelt maandagmiddag tegen Liberia in groep A van de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2017. Het land zit met Tunesië en Djibouti in de groep.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner