18.06.2015 20:18

Kluivert mag hopen op versterkingen Curaçao

Curaçao hoopt zich komende maanden de selectie te versterken. In Nederland zijn er voldoende voetballers met een dubbele nationaliteit en daar hoopt het land gebruik van te maken.

Curaçao wist zich ten koste van Cuba te plaatsen voor de derde ronde van de WK-kwalificatie in 2018. "Hoe verder we komen, hoe aantrekkelijker het is voor spelers die nu nog twijfelen tussen een interlandcarierre voor Nederland of Curaçao", zegt technisch directeur Etienne Siliee tegen Voetbal International. "Natuurlijk zijn de broertjes Leandro en Juninho Bacuna (van Aston Villa en FC Groningen, red.) spelers die we dolgraag voor Curaçao willen zien uitkomen, maar dat geldt ook voor jongens als Jürgen Locadia en Guyon Fernandez. Die zijn nu zeker concreet in beeld, spitsen die een meerwaarde kunnen hebben voor ons."

De komende maanden moet blijken welke spelers daadwerkelijk de 'switch' maken naar Curaçao. Vurnon Anita was geïnteresseerd, maar hij speelde ooit één interland voor Oranje. Daardoor mag hij niet meer wisselen van nationaal team. Curaçao, met Patrick Kluivert als bondscoach, hoopt daarbij op de gebroeders Bacuna, Locadia en Fernandez. 

Op 25 juli wordt er in Rusland geloot voor de derde ronde van de WK-kwalificatie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner