17.07.2015 13:00

Transferpraat: Chery, Götze en Benteke

De transfermarkt is inmiddels meer dan twee weken open. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Tjaronn Chery vertrekt zeer binnenkort bij FC Groningen. Directeur Hans Nijland maakte maandag bekend dat er verregaande gesprekken gaande zijn over de transfer van de middenvelder naar een buitenlandse club. De Telegraaf denkt te weten wat de bestemming van de 27-jarige Nederlander is: Queens Park Rangers. De club van Leroy Fer, volgend seizoen uitkomend in de Championship, heeft drie miljoen euro over voor Chery.

Mario Götze heeft zijn laatste officiële wedstrijd voor Bayern München gespeeld. Althans, als het gerucht van Tuttosport klopt. Het Italiaanse medium meldt dat Juventus geïnteresseerd in de Duitser. Het zal de tweede keer in korte tijd zijn dat de Duitse en Italiaanse topclub met elkaar om tafel gaan. Hoewel het nog niet vast staat, ligt het in de lijn der verwachting dat Arturo Vidal de overstap van Juventus naar Bayern München maakt. Götze, die de hoge verwachtingen niet heeft kunnen waarmaken, moet dus de omgekeerde weg bewandelen.

Een grote binnenlandse transfer is in de maak in Engeland. Christian Benteke zal op zeer korte termijn de overstap van Aston Villa naar Liverpool maken. Volgens Sky Sports is Liverpool bereid om de gelimiteerde transfersom van bijna 47 miljoen euro betalen. De Belgische spits stond ook in de belangstelling van AS Roma. Benteke maakte in drie seizoenen tijd 42 doelpunten in de Premier League.

Liverpool is niet de enige Engelse ploeg die zich met een spits gaat versterken. Ook Arsenal is van plan om een nieuwe aanvalsleider aan te trekken. Dat moet volgens het Engelse Metro Pierre-Emerick Aubameyang worden. Arsène Wenger zou de Gabonese voetballer al jaren in de gaten houden. Borussia Dortmund wil minstens 45 miljoen euro ontvangen voor de spits, die vorig seizoen 16 goals in de Bundesliga maakte.

Louis van Gaal zou dolgraag Sergio Ramos aan zijn selectie toevoegen, maar het lijkt erop dat de Nederlandse coach zich op een andere centrale verdediger moet richten. Rafael Benítez zegt Ramos het komend hard nodig te hebben bij Real Madrid. Daarmee lijkt de Spaanse coach aan te geven de verdediger niet kwijt te willen. Manchester United wordt ook in verband gebracht met Nicolás Otamendi van Valencia CF.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner