18.08.2015 10:00

Luis Enrique haalt positiviteit uit nederlaag

FC Barcelona heeft weliswaar de Supercopa niet gewonnen, maar FC Barcelona-trainer Luis Enrique weet er toch positiviteit uit te halen. 

"Je moet als ploeg het winnen en verliezen ervaren. Verliezen leert ook hoe mooi het is om te winnen", citeert Voetbal International de oefenmeester van FC Barcelona. De Catalanen kwamen maandagavond niet verder dan een gelijkspel (1-1, red.) tegen Athletic Bilbao. Afgelopen vrijdag verloor FC Barcelona het heenduel in Baskenland met 4-0. 

"We hadden geen geluk toen Gerard Piqué de lat raakte", vervolgt Luis Enrique. "Maar na de rode kaart (Piqué kreeg na 56 minuten rood, red.) was het over", aldus Luis Enrique, die Athletic Bilbao de prijst gunt. "Een paar maanden geleden zei ik al dat ze een prijs verdienden. Ik wil ze feliciteren met een geweldige wedstrijd, Super Cup-waardig."

De oefenmeester van FC Barcelona zag ook Pedro Rodríguez, ondanks de geruchten rondom zijn toekomst, overtuigen. "Ik zag Pedro het maximale geven. Hij bevindt zich in een moeilijke situatie. Ik snak naar het einde van de transfermarkt, dan weet ik tenminste welke spelers ik dit seizoen tot mijn beschikking heb."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner