26.08.2015 10:22

Van Marwijk weer bondscoach: "Plaatje klopte"

Bert van Marwijk als trainer bij Hamburger SV. (15-02-2014)
Bert van Marwijk als trainer bij Hamburger SV. (15-02-2014)

Bert van Marwijk heeft een verrassende stap gezet in zijn trainerscarrière. Hij gaat aan de slag als bondscoach van Saoedi-Arabië. In De Telegraaf motiveert Van Marwijk zijn keuze.

"In dit geval klopt het hele plaatje", zegt de voormalige bondscoach van het Nederlands Elftal. "Het is voor mij ook heel belangrijk, dat ik de gelegenheid heb gekregen om mijn eigen staf samen te stellen. Ik vind dit een heel prettige groep om mee samen te werken." Zijn staf bestaat uit schoonzoon Mark van Bommel, assistenten Adrie Koster en Roel Coumans en Voetbal International-journalist Taco van den Velde, de meegaat als manager operations en scout.

"En er is de sportieve uitdaging om het WK te halen. Saoedi-Arabië is er vaak bij geweest op het WK, maar de laatste twee keer niet. Dat willen ze nu doorbreken en dat vind ik een leuke klus. De potentie om het te halen is aanwezig. Saoedi-Arabië heeft als voetballand een goede reputatie. Het wordt beschouwd als het Duitsland van Azië."

Van Marwijk gaat voorlopig voor een jaar aan de slag in het olieland. "In eerste instantie gaat het om dit seizoen. We moeten zorgen dat we de tweede fase van de WK-kwalificatie doorkomen. Daarna gaan we met de bond bepalen of we de samenwerking voortzetten."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner