03.09.2015 15:45

Makkelie krijgt topaffiche in interlandweek

De interlandweek is voor liefhebbers van clubvoetbal allesbehalve interessant, maar Danny Makkelie zal het één van zijn beste weken noemen. De Nederlandse scheidsrechter staat aan het roer bij de oefeninterland tussen Portugal en Frankrijk.

De twee grootmachten in Europa treffen elkaar vrijdagavond in Lissabon en Makkelie is daar dus bij. Hij werd door de UEFA aangesteld als leidinggevende bij het vriendschappelijke treffen. Deze interlandperiode staat voor veel landen in het teken van de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap in 2016, maar voor Frankrijk is dit geen issue, aangezien de Fransen het gastland zijn.

Hierdoor is het land automatisch geplaatst voor het eindtoernooi. Portugal heeft een aantal vrije dagen omdat de ploeg in de kwalificatiereeks voor datzelfde eindtoernooi ingedeeld is in een groep met een oneven aantal. Hierdoor heeft één land elke interlandperiode een tijd van rust.

Voor Makkelie is het zijn tweede oefeninterland van dit jaar. Drie maanden geleden floot hij Duitsland - Verenigde Staten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner