08.09.2015 19:45

Van Marwijk schrikt: "Werd ineens luidruchtig"

Bert van Marwijk heeft in zijn tweede interland als bondscoach van Saoedi-Arabië vervelende dingen meegemaakt. De Nederlander zag dat de kwalificatiewedstrijd tegen Maleisië werd afgebroken, nadat fans van dat land allerlei dingen op het veld gooiden.

Tegenover de Voetbal International legt Van Marwijk uit hoe hij de situatie ervoer. "Het werd tegen het einde van de wedstrijd ineens heel luidruchtig en er werd van alles op het veld gegooid", blikt de Nederlander terug op de situatie. "In het begin had ik helemaal niet door wat er gebeurde."

"Ik hoorde wat geknal en zag wat rook en vuurwerk. Maar op een gegeven moment werden er gigantische vuurpijlen gericht op onze dug-out en de tribune daarachter geschoten. Er kwamen een paar van die dingen echt onze kant op. Toen wisten we dat we moesten maken dat we wegkwamen."

Een gelukje voor Van Marwijk is dat het niet de fans van Saoedi-Arabië waren die met een gerichte actie kwamen. "Ik heb begrepen dat het een actie tegen de Maleisische bond was." Wel werd snel duidelijk dat de situatie in Maleisië echt uit de hand aan het lopen was. "Ik hoefde mijn spelers niet van het veld te halen, zij voelden zelf wel aan dat het te gevaarlijk werd om te blijven staan. Ze waren snel binnen."

Saoedi-Arabië kwam in de kwalificatiewedstrijd in de zeventigste minuut op een achterstand, maar wist dat binnen zes minuten weer om te buigen in een 1-2 overwinning. Vervolgens ging het dus mis. De eerste interland van bondscoach Van Marwijk werd nog simpel gewonnen met 7-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner