10.09.2015 09:01

Kluivert trots op prestaties Curaçao

Patrick Kluivert als analist tijdens de Champions League wedstrijd tussen FC Schalke 04 en Real Madrid. (17-02-2015)
Patrick Kluivert als analist tijdens de Champions League wedstrijd tussen FC Schalke 04 en Real Madrid. (17-02-2015)

Patrick Kluivert werd onlangs weliswaar uitgeschakeld met Curaçao, maar de oud-spits van onder meer Ajax en FC Barcelona is trots op de prestaties van zijn ploeg.

Curaçao werd onlangs uitgeschakeld door El Salvador. Kluivert hield daar gemixte emoties aan over. "Aanvankelijk de teleurstelling", aldus Kluivert tegenover De Telegraaf. "Maar nu toch wel de trots, omdat we geschiedenis hebben geschreven. Curaçao overleefde nog nooit eerder twee play-offs. De ploeg heeft het voetbal op het eiland daardoor een enorme impuls gegeven. De sport leeft hier als nooit tevoren."

"We hebben beide wedstrijden redelijk gespeeld en bij vlagen zelfs erg goed", vervolgt Kluivert. "Maar twee vroege tegengoals deden ons de das om. Thuis kwamen we in de zevende minuut op achterstand en in San Salvador in de negende minuut. Vervolgens kregen we nog genoeg kansen, maar verzuimden we te scoren."

Na de uitschakeling stopt Kluivert als bondscoach van Curaçao. "Dat is zoals afgesproken na de uitschakeling afgelopen. Donderdag heb ik nog een gesprek met de voorzitter van de bond. Dan zullen we over de toekomst praten. Als het aan mij ligt, blijf ik adviseur. De mensen van de voetbalbond mogen me in elk geval altijd bellen. Ik ga op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging. Dankzij Curaçao ben ik een completere coach geworden, weer een hoop ervaringen rijker. En helaas een illusie armer…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner