08.10.2015 21:15

Ziyech bij Marokko: "Geluk is onbeschrijflijk"

Hakim Ziyech stelde afgelopen maand veel Nederlandse voetballiefhebbers teleur door te kiezen voor een interlandcarrière bij Marokko. In de huidige interlandperiode kan de middenvelder van FC Twente zijn officiële debuut voor zijn land maken. Ziyech is naar eigen zeggen dolgelukkig.

Marokko speelt in de maand oktober vier vriendschappelijke interlands, waardoor de kans groot is dat Ziyech gaat debuteren. "Mijn geluk is onbeschrijflijk nadat ik me heb aangesloten bij de nationale ploeg van Marokko", vertelt de Marokkaan in gesprek met Le360. "Ik heb met volle overtuiging voor Marokko gekozen omdat mijn roots hier liggen. Mijn familie speelde een grote rol in deze beslissing."

Het Afrikaanse land speelt de komende maand oefeninterlands tegen Ivoorkust, Guinea, Libië en Tunesië. Ziyech heeft het in ieder geval erg naar zijn zin. "Er heerst een broederlijke sfeer." In 2014 speelde Ziyech nog twee interlands met Jong Oranje, maar omdat hij nog niet debuteerde bij het grote Oranje, moest hij een keuze maken voor Marokko of Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner